Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام قائمی با اشاره به عظمت و جایگاه ماه رجب در دعا و استغفار گفت: در کنار رعایت مسائل بهداشتی، چیزی که به دفع امراض و بلایا کمک می‌ کند، همین دعا است.

حجت الاسلام «علی‌اصغر قائمی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به فرارسیدن ماه رجب اظهار داشت: همانطور که در سال شمسی سه ماه فروردین، اردیبهشت و خرداد به عنوان بهار نامیده شده است، در ماه شمسی نیز رجب و شعبان و رمضان بهار معنویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان این که طلیعه بهار معنویت و ارتباط با خدا از ماه رجب آغاز می‌ شود، گفت: در واقع این سه ماه، مسیر سیر و سلوک و تقرب به خدای متعال است و در حقیقت این ماه را ماه ولایت امیرالمؤمنین(ع) نامیده اند.

 

وی اضافه کرد: ماه رجب مقدمه ای برای شعبان و رمضان است که مرحوم محدث قمی در مفاتیح الجنان برای آن اعمال گسترده ای را مطرح کرده است که از صدقه و روزه تا استغفار و دعا را شامل می‌ شود.

 

حجت الاسلام قائمی عنوان کرد: در روایتی از امام صادق(ع) وارد شده است که در اواخر ماه رجب به یکی از یاران خود فرمودند، آیا در این ماه روزه گرفته ای؟ او گفت نه هنوز موفق نشده ام؛ حضرت فرمودند آن قدر از تو ثواب فوت شده است که غیر از خدا کسی نمی داند؛ آن شخص گفت آیا هنوز فرصت جبران دارم؟ حضرت فرمودند بله بهشت پاداش کسی است که در ماه رجب روزه بگیرد.

 

وی صدقه دادن در ماه رجب را یکی از اعمال بسیار مهم در این ماه عنوان و خاطرنشان کرد: صدقه دادن و دستگیری از دیگران همیشه خوب است ولی در این ماه و ماه شعبان و رمضان از ارزش و اهمیت بیشتری برخوردار است.

 

این نویسنده و پژوهشگر حوزوی در ادامه عنوان کرد: هر فردی باید تلاش کند در این ماه از استغار و طلب مغفرت برای گناهان خویش نیز غافل نباشد همچنانکه در روایت وارد شده حداقل در این ماه روزی هفتاد مرتبه ذکر استغار گفته شود که «استغرالله ربی و اتوب الیه» یا «استغفر الله و اسأله التوبه» از جمله آن است.

 

وی تأکید کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور نیز بهترین شیوه در کنار رعایت مسائل بهداشتی، دعا و استغفار است چراکه دعا موجب سلامتی روح و جسم انسان می‌ شود و رشد و تکامل معنوی را به همراه دارد.

 

حجت الاسلام قائمی با اشاره به روایتی دیگر در ارتباط با فضیلت ماه رجب خاطرنشان ساخت: میرزا جوادآقا ملکی تبریزی روایتی از را پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل کرده اند که فرمودند: در هر شب از ماه رجب منادی از جانب خداوند ندا می‌ دهد، کجایند سؤال کنندگان که جواب آنها را بدهم؟ و کجایند طلب مغرفت کنندگان که آنها را بیامرزم؟ بنابراین نباید نسبت به این گونه مسائل در ماه رجب غافل باشیم.

پایان پیام/694

منبع: شبستان

کلیدواژه: ویروس کرونا اعمال ماه رجب ماه رجب کرونا حجت الاسلام ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی

بسیاری از افرادی که دست به خودکشی می‌زنند، پیش از اقدام علائم و نشانه‌های هشداردهنده‌ای بروز می‌دهند که شناسایی آنها به شما امکان می‌دهد با کمک به این افراد مانع از رخ دادن حادثه‌ای مصیبت‌بار شوید.

 این نشانه‌ها و علائم هشداردهنده خودکشی از جمله شامل این موارد می‌شوند.

الف- تغییرات گفتاری: چنین فردی ممکن است درباره میلش به مردن، احساس شدید شرمساری یا گناه و احساس سربار بودن برای دیگران سخن بگوید

ب- تغییرات عاطفی: چنین فردی ممکن است از چنین احساساتی شکایت کند:

احساس نومیدی و به تله افتادن و نداشتن دلیلی برای ادامه زندگی.
احساس اندوه بسیار، اضطراب بیشتر از قبل و تشویش یا احساس خشم شدید.
احساس داشتن درد عاطفی یا جسمی تحمل‌ناپذیر.

ج- تغییرات رفتاری

طرح‌ریزی برای مردن یا جستجو برای روش‌های مردن.
کنار کشیدن از روابط با دوستان، وداع پایانی کردن با نزدیکان، بخشیدن وسایل و اقلام مهم زندگی به دیگران یا وصیت کردن.
بروز دادن نوسان‌های شدید خلق‌وخو.
بسیار کم یا بسیار زیاد غذا خوردن یا خوابیدن.
مصرف فراوان‌تر مواد غیرمجاز روان‌گردان

چطور واکنش نشان دهیم؟
اگر این علائم و نشانه‌ها در خودتان در یکی از نزدیکان و آشنایانتان بروز کرد، باید به فوریت به آنها واکنش نشان دهید. این نکات را در واکنش نشان دادن به چنین وضعیتی رعایت کنید:

- جدی بگیرید: این نشانه‌ها را نادیده نگیرید و پاسخ دادن به آنها را جدی بگیرید.

بدون قضاوت گوش دهید: طوری رفتار کنید که شخص دارای افکار خودکشی دریابد به او اهمیت می‌دهید و در کنار او هستید.

- افراد در این وضعیت بحرانی را ترغیب کنید که با یک درمانگر، مشاور، پزشک صحبت کنند یا با خط تلفن خودکشی تماس بگیرند (خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی در همه جای ایران می‌تواند به شما کمک کند).

- اشخاص دارای افکار خودکشی را تنها نگذارید: اگر احساس می‌کنید این اشخاص در معرض خطر فوری هستند، با آنها بمانید یا خودتان آنها را به اورژانس ببرید.

واکنش «بتا»
شیوه واکنش به چنین وضعیتی در کلمه مخفف «بتا» خلاصه شده است که حرف ب در آن به بپرس، حرف ت در آن به ترغیب کن و حرف الف در آن به «ارجاع بده» اشاره دارد:

بپرسید
- آیا اخیراً خیلی غمگین بوده‌اید یا احساس کرده‌اید که از پای درآمده‌اید؟

- من درباره حال شما نگران هستم و می‌خواهم بدانم آیا می‌توانم به شما کمک کنم؟

- یا به آسیب زدن به خودتان فکر می‌کنید.

ترغیب کنید
- آیا می‌خواهید از یک مشاور یا شخص دیگری کمک بگیرید؟

= آیا اجازه دارم برای شما کمکی پیدا کنم؟

ارجاع دهید
آیا می‌خواهید با هم به یک مرکز مشاوره برویم یا از یک مشاور یا روانشناس برایتان وقت بگیرم؟

آیا می‌خواهید به شماره ۱۲۳ تلفن اورژانس اجتماعی زنگ بزنم؟

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی خواندنی‌ها

دیگر خبرها

  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • فیلمی از شیوه انتقال آذوقه به عشایر محاصره شده در سیل
  • خلاقیت در شیوه‌های آموزشی در کلاس درس یک معلم قمی
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • عکسی نایاب از شیوه حمل و نقل جنازه مردم در دوره قاجار
  • تصویری نایاب از شیوه حمل جنازه در دوره قاجار + عکس
  • طرز پخت سیرابی به شیوه زوج غارنشین افغانی (فیلم)
  • طرز پخت نان بربری به شیوه افغان ها (فیلم)
  • فرآیند پخت نان لواش به شیوه استانبولی
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی