Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@06:49:41 GMT

فرصتي براي ورود پاکيزه به ماه مهماني خدا

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۳۱۸۰

فرصتي براي ورود پاکيزه به ماه مهماني خدا

خبرگزاری آریا- معاون فرهنگی سازمان اوقاف: در آموزه‌های دینی توصیه‌های بسیاری به بهره گیری از 3 ماه رجب، شعبان و رمضان شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در آموزه‌های دینی و زندگی اهل بیت (ع) توصیه‌های بسیاری به استفاده مناسب از سه ماه رجب، شعبان و رمضان شده است و نباید از فضائل بسیار آن غفلت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل با اشاره به فضیلت‌های سه ماه مبارک رجب، شعبان و رمضان افزود: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند رجب ماه خداست، شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است و خداوند نیز در این ماه‌ها فضائل زیادی از جمله استجابت دعا، آمرزش گناهان، قبولی اعمال قرار داده و روزه گرفتن و انجام کار‌های خیر در این 3 ماه پشت سر هم بسیار سفارش شده است.
وی افزود: کسی که می‌خواهد در ماه مبارک رمضان به میهمانی خدا دعوت شود از قبل باید آمادگی‌هایی در خودش ایجاد کند. هر چه میزبان بزرگ‌تر و عزیز‌تر باشد انسان بیشتر خودش را آماده می‌کند، لباس تمیز می‌پوشد، خودش را آراسته می‌کند و هدیه‌ای همراه خودش برمی دارد، به نظر می‌رسد خدا این فرصت ماه‌های رجب و شعبان را گذاشته است که انسان‌ها خودشان را برای حضور در میهمانی خدا آماده کنند.
این کارشناسی مسایل دینی با تاکید بر اینکه در میهمانی خدا خوردن و آشامیدن وجود ندارد و سفره، سفره‌های معنوی است؛ آماده شدن برای حضور در این میهمانی نیز سبک و سیاق و شکل و شمایل خودش را دارد، گفت: اگر در کارنامه اعمال ما تا امروز گناه نافرمانی یا معیصتی بوده اینجا فرصت این است که با توبه و استغفار، پاک و پاکیزه وارد ماه رمضان بشویم.
حجت الاسلام والمسلمین عادل با اشاره به سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب مبنی بر نقش دعا و استغاثه در جلب رحمت الهی، احساس آرامش بیشتر و بروز برکات فردی و برکات اجتماعی افزود: خلاصه کلام همه معارف و روایات و توصیه‌های قرآنی و اهل بیت همین هاست که جلب رحمت الهی برای خودمان داشته باشیم، نزول برکات فردی را از خدا بخواهیم و از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است و کنش‌ها و واکنش‌های افراد روی هم تاثیرگذار است بحث جامعه و اجتماع هم مهم است که این برکات را برای جامعه هم بخواهیم تا در پرتو ذکر مناجات و توسل به آرامش برسیم.
وی با اشاره به شیوع ویروس عالم گیر کرونا گفت: مردم کشور‌هایی مثل ایران که اهل نماز و دعا و مناجات هستند و همیشه در مشکلات شان در خانه خدا می‌آمدند، اما در بحران کرونا دیدیم مردم کشور‌هایی که موضوع توسل و دعا و شاید حتی خداپرستی را هم زیر سوال می‌بردند هم به خدا روی آوردند و دلیلش همان ندای درونی آنهاست که از فطرت شان ناشی شده و در این برهه از مشکل به سمتی رفتند که با ایجاد ارتباط با معبودشان آرامشی را برای خودشان ایجاد کنند.
کارشناسی مسایل دینی با بیان این که در قرآن بسیار به دعا توصیه شده است، گفت: خداوند با جمله (ادعونی استجب لکم) می‌فرماید شما دعا کنید تا من استجابت کنم و از خدا بخواهیم آنچه را که مورد نیاز است.
حجت الاسلام والمسلمین عادل با اشاره به کلام شهید مطهری (ره) مبنی بر اینکه در دعا
هم طلب است و هم مطلوب؛ گفت: زمانی ما به خدا خواسته هایمان را می‌خواهیم می‌گوییم فلان چیز را بده یا فلان چیز را برآورده بفرما، اما مطلوب این است که نفس دعا ایجاد و ارتباط بین بنده و خالق می‌کند و این فی نفسه مطلوب و خوب است حتی اگر خواسته ما اجابت نشود، دعا برای دیگران نیز بسیار سفارش شده و خدا وقتی می‌بیند که بنده اش برای دیگری دعا می‌کند نظر لطفش نسبت به او حتما با رحمت و رافت بیشتری همراه خواهد بود.
وی افزود: امام رضا (ع) می‌فرمایند روز‌های آخر ماه شعبان را قدر بدانید و مدام ذکرتان این باشد که «خدایا اگر تا این لحظه از ماه شعبان مرا را نبخشیده‌ای و نیامرزیده‌ای در این روز‌های باقیمانده ما را ببخش و مورد رحمت خودت قرار بده»، که این دعا در مفاتیح موجود است و نشان می‌دهد ماه شعبان بسیار ماه مهم و پرفضیلت است.
کارشناسی مسایل دینی با اشاره به علاقه امام خمینی (ره) به دعای مناجات شعبانیه گفت: حضرت امام می‌فرمودند، همه ائمه هدی دو دعا را همیشه می‌خواندند یکی دعای کمیل که دعای امیر المومنین (ع) در شب‌های جمعه بود، یکی هم مناجات شعبانیه با آن مضامین عمیق که امیرالمومنین (ع) و ائمه اطهار (ع) حتما همیشه می‌خواندند.
حجت الاسلام والمسلمین عادل با بیان این که معارفی که در دعای اهل بیت (ع) ما رسیده ده‌ها برابر آن معارفی است که در ده‌ها هزار احادیث برای ما نقل شده است، گفت: این دعا‌ها راز و نیاز و مناجات ائمه اطهار (ع) با خدا بوده و به همین خاطر عمق معارف آن‌ها بسیار بالاتر از احادیثی است که مخاطبش انسان‌ها هستند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت: طبق روایات صدقه یکی از موضوع‌هایی است که در ماه شعبان هم در کسب معنویات، هم در جلب روزی و هم در دفع بلایا نقش دارد و امام صادق (ع) می‌فرمایند، صدقه 70 نوع بلا را دور می‌کند یکی از آن‌ها مرگ بد است و کسی که صدقه می‌دهد با این مرگ‌های بد و ناگهانی مثل کرونا مواجهه نخواهد شد. یا در حدیث دیگری می‌فرمایند بیماران تان را با صدقه درمان کنید، بنابراین این صدقه می‌تواند باعث شفای مریضی‌ها شود.
آقای عادل افزود: امیرالمومنین (ع) فرمودند" می‌خواهی روزیت زیاد شود صدقه بده یا می‌فرمایند اگر فقیر شدید با صدقه دادن با خدا معامله کنید تا خدا به روزی و زندگی شما برکت دهد، این‌ها روایات تجربه شده‌ای است که هرکس دستگیری از ضعفا را تجربه کرد، برکت خدا را دیده، به قول آیت الله جوادی آملی کسی که صدقه می‌دهد نگران نباشد چیزی از او کم نمی‌شود چرا که مثل یک چشمه جاری است، شما صد تا سطل آب هم از آن بردارید باز چشمه‌ای است که جریان دارد و جایش پر می‌شود.
وی با اشاره به صدور اولین ابلاغیه سازمان اوقاف و امور خیریه مبنی بر رعایت مسائل بهداشتی در تاریخ سوم اسفند و تنها یک روز بعد از اعلام ظهور بیماری کرونا در کشور گفت: ما پیرو دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا طی چند ابلاغیه؛ محدودیت‌هایی را در بقاع متبرکه اعمال کردیم و تا زمانی که مسئولان امر تشخیص بدهند که نباید این جماعات برگزار شود ما تبعیت می‌کنیم، اما می‌دانیم که مردم ما همچون سالروز میلاد امام زمان مشتاق حضور در این اماکن و مراسم‌هایی هستند که عرض ارادت به اهل بیت کنند و ان شاء الله شرایط به حالت عادی برگردد تا ما بتوانیم قدردان فرصت‌هایی باشیم که خدا در ماه‌های رجب، شعبان و رمضان برای ما فراهم کرده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به درخشش خیرین در ایام ماه‌های مبارک رجب و شعبان گفت: بیش از 70 هزار بسته ارزاق و 200 هزار بسته بهداشتی توسط هیات امنای امام زادگان، مراکز افق بقاع متبرکه و خیرین و متولیان موقوفات؛ تهیه و توزیع شد و بیش از 20 هزار بسته دیروز و پریروز تهیه و بین نیازمندان توزیع شد البته نیاز بیش از این است و درصدد افزایش این میزان هستیم.
آقای عادل با اشاره به لغو برنامه‌های آرامش بهاری سازمان اوقاف در بقاع متبرکه گفت: در بعضی از امامزادگان برنامه‌ها بدون حضور مردم و از شبکه‌های ملی و استانی پخش شد تا علاقمندان استفاده کنند و خدمات فرهنگی که همه ساله در قالب خیمه‌های معرفت ارائه می‌شد امسال به ایستگاه‌های سلامت تبدیل و در 217 امامزاده خدمات مورد نیاز مردم ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، وی با بیان اینکه مردم 900 چرخ خیاطی به این پایگاه‌ها آوردند و در این ایام عید شبانه روزی کار کردند، گفت: در این ایام بالغ بر 15 هزار گان (لباس پرستاری یک بار مصرف) و بالغ بر 5 میلیون ماسک تولید شد که بخش اعظم آن در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها قرار گرفت و بخشی هم در معابر و اماکن عمومی بین مردم توزیع شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فرصت ورود پاکیزه سازمان اوقاف و امور خیریه عادل با اشاره شعبان و رمضان حجت الاسلام معاون فرهنگی ماه شعبان اهل بیت ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۳۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

خبر«نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • تیراندازی در نیویورکِ آمریکا/ ۴ نفر کشته و زخمی شدند
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
  • کل‌کل دیدنی نیما شعبان‌نژاد و نعیمه نظام‌دوست؛ بشین خانم محترم! (فیلم)
  • هفته تعلیم و تربیت فرصتی برای دستیابی به اهداف سپاه
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود