Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@00:45:21 GMT

چگونه می‌توان به برکات ماه رجب رسید؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۷۵۸۴

چگونه می‌توان به برکات ماه رجب رسید؟

باشگاه خبرنگاران جوان -ماه رجب المرجب، ماه دعا و نیایش از راه رسیده است و جان‌ها و دل‌های مشتاق یاد خدا، با راز و نیاز با خداوند تبارک و تعالی، جان‌های خود را جلا می‌دهند. در مطلب زیر به آثار و برکات ماه رجب پرداخته ایم. در ادامه باهم می‌خوانیم:


پیشینه عبادت در ماه رجب
می‌شود دل را به خدا متصل کرد؛ اموری در اسلام تعبیه شده که پیوسته انسان بتواند با مبدا متصل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلدادگان حقیقی معبود در آستانه ماه رجب از خود بی‌خود گشته و رسیدن این ماه را لحظه‌شماری می‌کنند.

رجب نام نهری در بهشت است [۱]و بر اساس روایات، رحمت خداوند در این ماه به مؤمنان، بسیار اصابت می‌کند، از این رو آن را «رجب الأصَبّ» نامیدند. [۲]شناخت حقیقی این ماه و برکات آن را فقط باید از خداوند خواستار شد، چنانکه در دعای اول ماه رجب می‌خوانیم: «عَرِّفْنِی بَرَکَةَ هذَا الشَّهْرِ وَ یُمْنَه ‏؛ [۳]خدایا، برکت و سعادت این ماه را به من معرفی کن.»

شرافت و بزرگی این ماه سبب شده تا استجابت دعا به تأخیر نیفتد. این ویژگی ماه رجب را مردم پیش از اسلام نیز می‌دانستند. نقل شده در زمان جاهلیت، یک نفر مال دیگری را به زور غصب کرد و پس نداد. تمام قبیله شخص غاصب از وی طرفداری کردند. شخص مظلوم به آن‌ها گفت تا ماه رجب فرصت می‌دهم که مال مرا پس دهید و گرنه از خدا نابودی شما را می‌خواهم. با فرا رسیدن ماه رجب، او دست به دعا برداشت و نابودی همه آن‌ها را از خدا درخواست کرد و دعای او مستجاب شد. [۴]تاکید بر استغفار در ماه رجب است.

ماه رجب از الطاف الهی و فرصت مغتنمی است که خداوند برای بندگانش فراهم ساخته و در آن استجابت دعا را تضمین کرده است. ماه رجب، ماه استغفار است و ماهی است که «این الرّجبیون» در مورد آن وارد شده است. انسانی که به ذکر خدا و طاعت او توجه کند، می‌تواند از این ماه شریف بهره داشته باشد. انسان نمی‌داند که تا چه موقع از این فرصت‌ها نصیب او می‌شود. این ماه، ماه مغفرت و غفران است و برای آبادانی برزخ و قیامت باید از آن استفاده کرد.

خاتم الانبیا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «خدای تعالی فرشته‌ای به نام «داعی» دارد و هنگامی که ماه رجب فرا می‌رسد، این فرشته هر شب تا صبح ندا سرمی‌‏دهد که: خوشا به حال آنان که به یاد خدا هستند و خوشا به حال کسانی که فرمان‌بردار اویند. خدای تعالی می‌فرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد، اجابت‌کننده کسی هستم که اطاعت‌کننده من باشد و آمرزنده کسی هستم که از من طلب آمرزش و غفران نماید.» [۵]دعا‌هایی که در این ماه وارد شده دارای مضامین عالی و بلند بوده و پیرامون این ماه، نکات مهمی در آن‌ها ذکر شده است. در دعایی که خواندن هر روز آن سفارش شده، تعبیر مهمی آمده: «نَیْلُکَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِینَ؛ [۶]عطایت برای امیدواران مهیا است.» نیل یعنی وصول و رسیدن؛ یعنی بشر چنان می‌تواند پرواز کند که به خداوند نائل شود. کسانی که چنین آرزویی دارند، در این ماه، راه پرواز برای آن‌ها وجود دارد. وقتی ما می‌توانیم هدف خود را وصول الی الله قرار دهیم، چرا ما به اهداف پایین بسنده کنیم؟ نهایت امر این است که بهشت و حورالعین باشد، اما وصول الی الله بالاترین است و نباید آن را رها کنیم.

اهل بیت (ع) برکت ماه رجب

ماه رجب با اعیاد مهمی همراه شده که به برکت آن افزوده و سبب زدودن هر چه بیشتر زنگار‌های قلب می‌شود. مهمترین آنها، بعثت پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) می‌باشد. این بزرگوار، قله و الگوی معارفی است که بشریت ظرفیت رسیدن به آن‌ها را دارد.ولادت مولی امیرالمؤمنین (علیه السلام) شرافت والایی را برای این ماه به ارمغان آورده و از همین روی، این ماه به عنوان ماه امیرالمؤمنین (علیه السلام) عنوان شده و نشان می‌دهد باید از مقام و شفاعت ایشان برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کنیم.

قرآن به مسلمانان امر فرموده: «وَ ابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسیلَةَ؛ [۷]و در جستجوی وسیله برای رسیدن به خدا باشید.» امیرالمؤمنین (علیه السلام) در ذیل این آیه فرمودند: «من همان وسیله‌ای هستم که خدا به جست‌وجوی آن فرمان داده است.» [۸]بی‌شک تضرع در درگاه خداوند به واسطه این بزرگواران، سبب مشکل‌گشایی از از گره‌های زندگی خواهد شد.

بهره‌مند شدن از برکات ماه رجب، یکی از نعمت‌های الهی برای زدودن غبار‌های نفسانی از انسان می‌باشد و بی‌شک از دست دادن این فرصت، کفران نعمت محسوب می‌شود. هیچکس نمی‌داند که آیا دوباره این ماه به او روی می‌آورد یا نه؟ دعا می‌کنیم که خداوند توفیق استفاده از این فرصت‌ها را به ما عطا کند تا از نیل‌کنندگان به خدا باشیم.

 

 

منبع:خبرگزاری دانشجو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه ر اعمال ماه ر ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد

ماموستا سراج الدین محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با تبریک روز معلم اظهار داشت: معلمی در دین مبین اسلام شغل مقدسی است و همانگونه که امام خمینی(ره) فرمود، معلمی شغل انبیا و پیشه پیامبران الهی است.

وی تصریح کرد: بر این اساس، معلوم می‌شود که معلمی شغل بسیار بزرگی است و هر کسی لیاقت آن را ندارد و خداوند متعال نیز این شغل را نصیب کسانی می‌کند که لیاقت تعلیم و تربیت جامعه را داشته باشند.

مدرس مدارس علوم دینی اهل سنت ارومیه گفت: معلمی قداست و عظمت دارد و وظیفه بسیار بزرگی است که خدا بر دوش کسانی که خود مصلحت می‌دانند محول کرده و اشخاصی همچون آیت الله شهید مطهری، دکتر بهشتی و شهید مفتح و جزو معلمان بشری بوده و از سوی ذیگر نیز نخستین معلم بشری، خداوند متعال بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد
  • نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • تداوم نزول برکات آسمانی تا ساعات آینده
  • فال ابجد برای متولدین ماه‌های مختلف امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • سرکشی از خانواده‌های شهدا برکات معنوی دارد
  • «معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است